Ocelot - dwerg luipaard

• Ocelot - dwerg leopard

Ocelot (of leoparduspardalis), ook bekend als de dwerg luipaard, is een vleesetend zoogdier van de kat familie, habitats waarin de landen van Zuid- en Midden-Amerika en Mexico zijn.

Echter, naar verluidt, dit dier is ook gevonden in meer noordelijke gebieden van maximaal Texas, evenals op het eiland Trinidad, in het Caribisch gebied.

Ocelot - dwerg luipaard

Ocelot is gelijkaardig in verschijning aan de gewone huiskat. Zijn vacht lijkt op bont lijkt betrokken luipaard of jaguar. Ocelot vachtkleur - geel-bruin met een zwarte ronde vlekken, bont in de ringen iets donkerder dan om hen heen.

Wij raden u een kijkje nemen op de prachtige foto's van dit prachtige dier te nemen, maar ook om meer informatie over te leren.

Ocelot - dwerg luipaard

op de nek en rond de schouders vlekken zetten in stroken op de voeten een punt. Ocelot vacht is al lang een populaire grondstof. Vroeger werd de vacht gezien als een hoge waarde.

Ocelot - dwerg luipaard

Als gevolg daarvan honderdduizenden ocelots werden gedood voor het bezit van hun huid. De vertegenwoordiger van de kat familie is geclassificeerd als een van de "kwetsbare" bedreigde diersoorten en zijn in deze categorie in de periode van 1972 tot 1996.

Ocelot - dwerg luipaard

Op dit moment, dankzij de nieuwe overeenkomsten tussen de staten jacht ocelot, en de verkoop van producten gemaakt van ocelotten is verboden.

Ocelot - dwerg luipaard

Er zijn negen ondersoorten van ocelot, hierop, en dieren zoals katten Geoffroy en Margo, die endemisch in Zuid- en Midden-Amerika.

Ocelot - dwerg luipaard

Geoffroy Cat ontdekten oosten van de Andes. De geprefereerde habitat is bosgebied en bos. In omvang ervan overeenkomt met de huiskat. Margi is te vinden in de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika ten oosten van de Andes, van Mexico tot Argentinië.

Ocelot - dwerg luipaard

Alle wilde katten, ocelots betrekking hebben bevlekt bont verschillen in flexibiliteit en relatief kleine omvang. Ocelot onder hen is de grootste.

Ocelot - dwerg luipaard

lichaamslengte ocelot varieert 68-100 cm (27-39 inch), zonder de staart, die een lengte van 26-45 cm (10-18 inch) bereikt.

Ocelot - dwerg luipaard

ocelot gewicht varieert gewoonlijk 8-18 kg (18-40 pond), hoewel er ook veel grotere exemplaren. Het is de grootste katachtige van het geslacht Leopardus.

Ocelot - dwerg luipaard

De vacht ocelot zeer glad. Het dier is afgeronde oren en relatief grote voorpoten.

Ocelot - dwerg luipaard

Ocelot meestal nachtelijk. Tijdens de hitte van de dag dat ze willen verbergen in de holten van bomen. Daarnaast is de ocelots alleen wonen en zijn zeer gehecht aan hun leefgebieden. Zij zullen fel vechten, soms zijn eigen dood om hun territorium te verdedigen tegen indringers. Bovendien, de ocelot merkt zijn grondgebied met urine.

Ocelot - dwerg luipaard

Net als de meeste katten, de ocelot is een eenzaam leven. Dieren worden alleen gevonden voor de paring. Mating kan op elk moment van het jaar.

Ocelot - dwerg luipaard

Echter, tijdens de dag verbergen ocelot op boomtakken in dichte gebladerte of in de holten van - en van tijd tot tijd kan worden besteed aan hun roekenkolonie ander ocelot van hetzelfde geslacht.

Ocelot - dwerg luipaard

Mannelijk algemeen nemen een oppervlakte van 3, 5 en 46 vierkante kilometer (1, 4 tot 18 vierkante mijl) en vrouwtjes kleinere delen, disjuncte delen van het gebied van 0, 8 en 15 vierkante kilometer (0, 31 5, 8 vierkante mijl).

Ocelot - dwerg luipaard

Ocelotten jagen in het gebied van 18 vierkante kilometers (6, 9 vierkante mijl), hun productie zijn meestal kleine zoogdieren (diverse knaagdieren), reptielen en amfibieën (hagedissen, schildpadden en kikkers) en krab, vis en gevogelte.

Ocelot - dwerg luipaard

Bijna alle van de slachtoffers ocelot inferieur aan hem in grootte. Het grootste deel van het dieet van het dier is het vlees van knaagdieren, konijnen en opossums. De grootste exemplaren ocelot osilivayut kleine ezels en varkens.

Ocelot - dwerg luipaard

In vergelijking met andere kleine afmetingen katachtig, ocelot katjes groeien zeer langzaam. Ze wegen ongeveer 250 gram (8, 8 ounces) bij de geboorte en openen hun ogen slechts vijftien of achttien dagen na de geboorte.

Ocelot - dwerg luipaard

ocelot kittens worden gevoed moedermelk gedurende zeven weken. Ze beginnen het hol verlaten op de leeftijd van ongeveer drie maanden, maar blijven met hun moeder voor maximaal twee jaar voor haar eindelijk te verlaten en naar hun eigen territorium te veroveren.

Ocelot - dwerg luipaard

Ocelotten in gevangenschap leven tot twintig jaar.

Ocelot - dwerg luipaard

Net als veel andere wilde katten, ocelots soms bevallen als huisdier. Salvador Dalí vaak reisde met zijn huisdier - Ocelot Babo, zelfs een keer nam hem aan boord van een luxe ocean liner "SS France".

Ocelot - dwerg luipaard

De muzikant Gram Parsons hield ocelot in zijn jeugd als huisdier in de achtertuin van zijn huis in Winter Haven, Florida, in het midden van de jaren 1960.

Ocelot - dwerg luipaard

De Moche stam, de inheemse bevolking, die in de oudheid in Peru woonde aanbaden het dier en vaak afgebeeld de ocelot als een almachtige godheid.

Ocelot - dwerg luipaard Ocelot - dwerg luipaard Ocelot - dwerg luipaard Ocelot - dwerg luipaard Ocelot - dwerg luipaard Ocelot - dwerg luipaard